Gol/Golsfjellet


Hallingdal

Beliggenhet og område Midt mellom Hallingdal og Valdres ligger det familievennlig høyfjellsområde Golsfjell, med rik natur og supert turterreng både til fots, på sykkelen eller med ski på bena.

Vis mer

Vinter Aktiviteter


I hele Valdresområdet er det hele syv alpinsentre tilrettelagt for alle grener. Det lokale Storefjell ski- og akesenter har tre heiser og åtte nedfarter med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Her er det eget barneområde, terrengpark og kjelkebakke, i tillegg til de konvensjonelle slalåmbakkene. Storefjell har 200 km velpreparerte langrennsløyper gjennom et fantastisk viddeterreng. Løypene er tilrettelagt for både familieturer og eliteløpere, og på turen har du panoramautsikt til Jotunheimen, Hardangervidda og Hemsedalsfjellene, samt Hallingdal, Norefjell og Valdres. Man kan velge mellom turer i skogsterreng eller over tregrensen på ca 1.000 m.o.h. Det er ellers muligheter for toppturer, kanefart og flere andre vinteraktiviteter i området.

Sommer Aktiviteter


Om sommeren er fottur på Golsfjellet en vakker og rik naturopplevelse. I tillegg er forholdene på fjellet perfekt tilrettelagt for sykkelferie langs Mjølkevegen eller andre naturskjønne ruter. Sommersesongen på Gol byr ellers på eget badeland, leie av hester, besøk på stølene og flere vann og elver med gode fiskeforhold.

Tilbud


Området i og rundt Golsfjellet har lokalbutikker og ulike tilbud på hoteller og resorts. I Gol sentrum er det et større tilbud av butikker, servicetilbud og opplevelser som badeland og familiepark.

Adkomst


Gol sentrum ligger langs Riksvei 7 mellom Nesbyen og Geilo. Fra nord kan man følge Riksvei 52 forbi Hemsedal og inn til Gol sentrum.