Voss


Voss er en kommune og distrikt i Hordaland fylke. For besøkende som liker fjell og naturopplevelser sommer som vinter, er det godt å vite at over 90% av arealet i Voss ligger høyere enn 300 meter over havet. Voss har en 200 år lang historie når det kommer til besøk og turisme knyttet til natur, kultur og tradisjoner.

Vis mer
Ingen hytter tilgjengelig i dette området enda.

Vinter Aktiviteter


Voss er den største skidestinasjonen på Vestlandet og en av Norges mest kjente mål for både langsomme og mer actionfylte opplevelser. Naturen er spektakulær og variert. De to skianleggene og langrennsanlegget sikrer alle besøkende utfordringer på riktig nivå. Her er det 55 km alpinløyper og 20 heiser som står klar. Voss er rett og slett et eldorado.

Sommer Aktiviteter


Om våren er elvene på Voss et eldorado for rafting og kajakk. Denne tiden er også både vakker og dramatisk med snøsmelting og buldrende fosser. Voss har klatrepark for voksne og barn og hvis du vil ha virkelig høy puls kan du melde deg på tandem fallskjermhopping. Om sommeren er Voss et eldorado for deg som vil gå fjelltur. Fra Voss kan du gå fine, korte turer, dagsturer eller lengre turer med overnatting i DNT-hytter langs ruten. De to arrangementene som trekker mest mennesker til Voss er Vossa Jazz og Ekstremsportveko, det setter bredden i tilbudet på Voss i et godt perspektiv.

Tilbud


Voss har alle fasiliteter, butikker og servicetilbud. Området er kjent for en rekke kultur- og matspesialiteter som det er verdt å prøve på de lokale restaurantene. Det er et godt utvalg av spisesteder, mikrobryggerier og barer.

Adkomst


Voss ligger sentralt plassert på Vestlandet, noe som gjør det enkelt å ta seg hit med bil. E16 mellom Bergen og Oslo, og Innlandsveien Rv13 går gjennom Voss.