Hovden


Setesdal

Fjellbyen Hovden ligger i Setesdal i Bykle kommune øverst i Setesdal, Aust-Agder. Hovden har spesielt gode forutsetninger for fritidsaktiviteter både sommer som vinter. På 1980-tallet ble planer lagt og utbygging av skisenteret på Hovden startet. Dette la ikke bare grunnlaget for turisme og vekst i vinterhalvåret, men arbeidet avdekket også arkeologiske skatter fra vikingtiden og middelalderen.

Vis mer
Ingen hytter tilgjengelig i dette området enda.

Vinter Aktiviteter


Hovden Alpinsenter er et moderne, oversiktlig og godt tilrettelagt anlegg for alle aldre og ferdighetsnivåer. Totalt har du 35 km med løyper, to fire-seters ekspressheiser, fem skitrekk og én to-seters heis tilgjengelig. Løypene dekker alle nivåer. I tillegg kan du boltre deg i Bukkerittet terrengpark, som regnes som en av de beste snowboard- og freeskiparkene i landet. Tusseland er et eget skiområde for barn, med lette bakker, egne barneløyper og morsomme aktiviteter. I tillegg til Alpinsenteret kan Hovden by på 170 km preparerte skiløyper i skog- og fjellterreng, et eget badeland med spa. Her kan du blant annet svømme ute i 30 graders vann, selv når det er 30 minusgrader. Hovden har skøytebane, sykkelløyper og utleie for fatbike, hundekjøring og muligheter for kanefart. Du kan også delta på toppturer til åtte utvalgte topper i området.

Tilbud


Hovden er en modere fjellby med en rekke gode spisesteder, afterski og muligheter for leie av selskapslokaler. Du finner i området butikker for dagligvare, shoppingmuligheter, spa og velvære, samt utleie av utstyr.

Adkomst


Hovden ligger ved Riksvei 9. Fra sør følger man Rv9 opp gjennom Setesdalen. Fra øst og vest følger man E134 og tar av sørover på Rv9 ved Haukeligrend.