Beitostølen


Øystre Slidre Kommune

Beitostølen (ca. 900 moh. ) er et turistsenter i Øystre Slidre kommune i Oppland fylke. Beitostølen er kjent som et vintersportssted, men er også svært populært sommer og høst. Beitostølen ligger ganske samlet, men er delt opp i ulike hytteområder (se egen seksjon) og Valdresfløya ligger kun en kort kjøretur unna. På grunn av nærheten til Jotunheimen er Beitostølen blant de mest snøsikre vintersportsstedene i Europa. Opprinnelig var Beitostølen en setergrend med godt beite – som navnet kan antyde.

Vis mer
Ingen hytter tilgjengelig i dette området enda.

Vinter Aktiviteter


Beitostølen er en av Norges beste områder for langrenn og arrangerer åpningsrennet for langrennseliten, Beitostprinten, i november hvert år. Turløypene starter i sentrum og man kommer seg raskt opp i høyden og kan fortsette på merkede turstier innover i fjellet. Alpinanlegget på Beitostølen er kjent for sine varierte familiebakker. Nedfartene er ideelle for snowboard, telemarkskjøring, alpint og airboard - eller prøv kjelkeaking i egen bakke med kjelkeheis. I tilknytning til familiebakkene ligger barnebakken og barneheisen, samt en dumpeløype for barn. I snowboard-parken er det flere rails og hopp.

Sommer Aktiviteter


I sommerhalvåret blir alpinanlegget forvandlet til en sommerpark med flere fartsfylte og morsomme aktiviteter som olabilbane, bob-bane, gyrotrampoliner, klatrebane og el-båter. Du kan også delta på ridning, huskyturer, fjellklatring, fisketurer eller rafting. Beitostølen er også det beste utgangspunktet for å gå Besseggen, en av Norges mest populære fotturer, da det bare tar ca. 45 minutter med bil fra Beitostølen til Gjendesheim.

Tilbud


Beitostølen har flere hoteller med ulike tilbud og sentrum har stort et utvalg av forretninger, spisesteder og servicetilbud.

Adkomst


Beitostølen ligger langs RV51.

Hytteområder på Beitostølen


Rauddalen title

Bygdin title

Grønolen title