Hvaler


Hvaler kommune

Beliggenhet og område Hvaler er selve sommerparadiset i Østfold. Med sine over 800 holmer og skjær og umiddelbar nærhet til Fredrikstad sentrum, har man oppskriften på en god ferie. Hvaler er et eldorado for aktiviteter i sjø og på land. I tillegg kan du besøke en av Norges yngste nasjonalpark – Ytre Hvaler Nasjonalpark.

Vis mer
Ingen hytter tilgjengelig i dette området enda.

Sommer Aktiviteter


Hvaler har strender, svaberg og øyer som først og fremst innbyr til bading og vannlek. Det er fine forhold for seiling, windsurfing, kiting og fiske. Mange velger å ha med sykkel og dra på dagsturer mellom de store hovedøyene, som har bro- eller tunellforbindelser helt ut til den ytterste øya, Kirkøy. Sykkelforholdene er fine for både voksne og barn. Hvis du ikke disponerer egen båt, er det mulig å dra på øyhopping med den lokale fergen, M/S Olava, som har 19 avganger daglig i sesongen. Har man lyst på en avveksling fra strandlivet er Fredrikstad en kort kjøretur unna. Fredrikstad er en svært sjarmerende by om sommeren. Rent praktisk finner du her alt av butikker og innkjøpsmuligheter, men det anbefales å ta en pause og spise skalldyr med god drikke langs Glommas bredd. Fredrikstad er stedet Norges lengste elv renner ut i Oslofjorden. Det anbefales også på det sterkeste å besøke gamlebyen i Fredrikstad, et levende museum og Fredrikstads eldste bydel. Gamlebyens historie går tilbake til 1567 og med sitt festningsverk fra 1660-tallet, regnes den som Nord-Europas best bevarte festningsby.

Tilbud


Hvaler har lokale butikker, flere havner med spisesteder og utsalg av fersk fangst av fisk og reker. I Fredrikstad sentrum finner du alt du trenger av informasjon, servicetilbud, shopping og restaurantliv.

Adkomst


Man kjører E6 mot Sverige og tar av på Rv 111 til Fredrikstad sentrum. I sentrum er det godt skiltet til Fv 108 som leder ut til Hvaler.