Lofoten


Øygruppa som utgjør Lofoten er kanskje det vakreste området i Norge. Kombinasjonen av vill og rå natur, idylliske fiskevær og et hav av muligheter og aktiviteter, gjør Lofoten unikt og annerledes. Lofoten er en fantastisk destinasjon uansett årstid – og de fleste som har vært der,kommer tilbake. Lofoten består av fem større øyer og de to mindre øyene Røst og Værøy, som ligger helt ute i havgapet. Vannkvaliteten er fantastisk og kysten byr på kritthvite strender, lune viker og små og mellomstore tettsteder. Både fisking og fjellklatring har alltid vært store aktiviteter i Lofoten, og de siste årene har området også blitt et eldorado for bølgesurfing og frikjøring påski.

Vis mer
Ingen hytter tilgjengelig i dette området enda.

Vinter Aktiviteter


Hele året gjennom er Lofoten et mekka for store natur- og kulturopplevelser. Om du er på søken etter adrenalinkick i fjellveggen eller på sjøen, om du kommer for å fiske eller dykke eller om du vil se nordlyset om vinteren og midnattssola om sommeren – Lofoten har det hele. I tillegg er Lofoten en opplevelse for alle aldersgrupper. I prinsippet er et bare å velge blant listen av aktiviteter under, finne riktig leiehytte og komme seg avgårde!

Sommer Aktiviteter


Golf, hvalsafari, dykking, lofotfiske, fotturer, fjellklatring, surfing, kajakkpadling, rideturer, sykkelturer, matfestivaler, utstillinger og off-pist. Men også god gammeldags avslapning. Det anbefales også å besøke kjente fiskevær som Henningsvær, Reine og Nusfjord og er du på besøk om høsten bør du oppleve lofottorsken som henger til tørk på hjellene, klare for verdensmarkedet.

Tilbud


Svolvær med sine snaut 5000 innbyggere er Lofotens ”hovedstad” og her finner du alt av servicetilbud, shopping, restauranter og informasjonspunkter. De nest største byene er Leknes og Kabelvåg. I fiskeværene er det gode restauranter, lokale produkter og spesialiteter. Flere steder er det utleie av sykler og bil for lange og korte utflukter gjennom landskapet.

Adkomst


Man kan fly direkte til Svolvær eller til Bodø. Kommer man i bil sørfra er det enkleste å kjøre E6 og over på riksveg 80 til Bodø. Fra Bodø er det passasjer- og bilferge over til Lofoten med stoppesteder på Røst, Værøy, Moskenes og Bognes. Mange velger å hoppe på Hurtigruten lengre syd på kysten og ta den opp til Svolvær.