Indre Oslofjord


Oslo-Akershus

Beliggenhet og område Oslo kalles ikke Fjordbyen for ingenting. Én ting er utviklingen av hovedstaden ned mot vannkanten, en annen er alle de naturgitte opplevelsene som ligger som perler på en snor fra Drøbak og helt inn til Rådhusbrygga i Oslo.

Vis mer
Ingen hytter tilgjengelig i dette området enda.

Sommer Aktiviteter


I sommermånedene er det naturlig nok et stort og svært variert tilbud av opplevelser i og rundt indre Oslofjord. Byen byr på det meste innen kultur, musikk og matopplevelser, men det er når man begir seg ut på fjorden at man til full opplever det unike ved Oslo. Fra Rådhusbrygga går det regelmessig båter ut til øyene som ligger i triangelet mellom Oslo, Nesodden og Bunnefjorden. Hovedøya og de omkringliggende andre øyene har alt fra kulturhistoriske funnsteder, fantastiske bademuligheter og campingliv. Tar man sykkel eller buss til Bygdø er det flere offentlige strender, restauranter og store grøntområder helt ned til vannkanten. Fra Oslo er det flere offentlige båtruter som kan ta deg til destinasjoner på begge sider av fjorden, helt ned til den idylliske sommerbyen Drøbak og Oscarsborg festning. Har man egen båt – om det nå er en kajakk eller en seilbåt, har du tilgang til en rekke mellomstore og små øyer på begge sider av fjorden.

Tilbud


Som Norges hovedstad har Oslo naturlig nok alle tilbud man kan forvente, og mere til. Alle de store kulturattraksjonene ligger i Oslo, fra skulpturparken på Ekeberg i øst til Sjøfartsmuseet og Vikingskiphuset i vest, med Operahuset omtrent midt mellom. I løpet av sommermånedene er det flere store musikkfestivaler i og rundt sentrum. Videre kan Oslo by på shopping, restaurantopplevelser i alle prisklasser og et yrende folkeliv.

Adkomst


Oslo ligger sentralt på Østlandet i fylket Oslo. Med bil kan du følge E18 nordover på vestsiden av fjorden. Det samme gjelder for E6 dersom man kjører fra Nord- eller Midt-Norge. E6 kan man også følge fra Svinesund og opp gjennom Østfold. Oslo har landets hovedflyplass Gardermoen, og Sentralstasjonen som er nasjonalt knutepunkt for togtrafikk.